Online betaalverzoeken versturen door Incassotool

Met online betaalverzoeken wordt de communicatie met uw debiteuren gemoderniseerd met nieuwe, snelle en eenvoudige betalingsmogelijkheden. Koppel uw administratie óf heeft importeer een Excel bestand. incassotool zorgt ervoor dat wij uw klanten voorzien van de mogelijkheid deze op een zo’n eenvoudig mogelijke manier te betalen.

Zodra een klant een betaalverzoek heeft ontvangen. kan deze eenvoudig met de telefoon, tablet of de computer worden betaald.

Betaalverzoeken met koppeling financiële administratie
Als organisatie kan je te maken hebben met incidentele vorderingen waarbij een batch facturen betaald wilt krijgen. Voor organisaties waar hun financiële systeem dit niet ondersteunt hebben wij de mogelijkheid een excelbestand te uploaden waarna Incassotool geheel zelfstandig betaalverzoeken gaat versturen.
1. Upload uw excelbestand met vorderingen

Maak een account aan op incassotool en upload uw debiteuren en facturen.

2. Bepaal vervolgens wat voor opvolging je aan de facturen wilt geven.

Kies welke opvolging  je aan de facturen wilt meegeven. Dit kan in alle mogelijke combinaties van onderstaande mogelijkheden

  • Email
  • SMS
  • Automatische postverzending via PostNL  (brief met QR-code)
  • Robocalls
3. Start met het versturen van online betaalverzoeken

Incassotool gaat nu voor jou aan de slag om de online betaalverzoeken te versturen. Zie de betalingen achter elkaar binnenkomen nadat de betaalverzoeken verstuurd zijn.

4. Wacht op de betaalbevestigingen

Zodra de eerste betalingen binnekomen is dit direct zichtbaar in jouw eigenportaal. Na 24 uur kan jij jouw betalingen uitgekeerd krijgen. Je kan de betalingen ook periodiek uit laten keren zodat je alle betalingen in één keer kan wegboeken in jouw eigen financiële administratie.

Zijn facturen niet met het eerste betaalverzoek betaald?

Afhankelijk van de gekozen workflow blijven wij uw klant herinneren aan de betaaltermijn van de factuur en sturen daarmee uiteraard een betaalverzoek. Blijft de factuur onbetaald kan er eventueel een incassotraject gestart worden.

Betaalverzoeken met koppeling financiële administratie
Organisaties die veel facturen, abonnementen, of contrubuties betaald dienen te krijgen, hebben er veel baat wanneer online betaalverzoeken worden toegevoegd. Wij koppelen met bijna elk boekhoudpakket of financiële backoffice. Ook CRM systemen die facturen versturen kunnen wij ondersteunen met online betaalverzoeken.
1. Maak een account aan op Incassotool.

in de meeste gevallen kan je direct aan de slag met het versturen van betaalverzoeken. Indien dit niet automatisch kan, zal onze partner d-basics contact met jou opnemen voor het koppelen van jouw administratie. Maar meestal is een account direct actief.

2. Segmenteer jouw klanten in workflows

Niet elke debiteur behoeft dezelfde opvolging. Zo benader je een particuliere klant anders dan een groot zakelijke klant. Ook wil je niet dat intercompany debiteuren in een regulier aanmaantraject komen. Door jouw debiteuren goed in te delen ontstaat er een goed overzicht van jouw debiteurenportefeuille.

3. Start met het versturen van online betaalverzoeken

Incassotool gaat nu voor jou aan de slag om de online betaalverzoeken te versturen. Zie de betalingen achter elkaar binnenkomen nadat de betaalverzoeken verstuurd zijn. In alle gevallen dat wij Incassotool voor onze klanten aan het werk hebben gezet worden facturen sneller betaald.

4. Incassotool wijst betalingen automatisch toe.

Met de PSD2 bankenkoppeling zorgen wij ervoor dat betalingen op facturen automatisch op betaald worden gezet. Dus nog voordat iemand de financiële administratie heeft geboekt worden er geen herinneringen meer verstuurd naar uw klanten.

 

Zijn facturen niet met het eerste betaalverzoek betaald?

Afhankelijk van de gekozen workflow blijven wij uw klant herinneren aan de betaaltermijn van de factuur en sturen daarmee uiteraard een betaalverzoek. Blijft de factuur onbetaald kan er eventueel een incassotraject gestart worden.

Wat kost het?
Voor het aanmaken van de betaalverzoeken berekenen wij u een vast tarief per BETAALD betaalverzoek.

Incassotool verstuurt één of meerdere berichten om uw klant te overtuigen het betaalverzoek te voldoen. Wij berekenen u niet per bericht. Wij berekenen u wanneer u ook daadwerkelijk uw geld van het verzoek heeft ontvangen. Wel zo fijn!! . Geen kosten dus wanneer uw factuur niet betaald is.

Alleen voor de diensten die wij zelf ook moeten inkopen brengen wij een extra bedrag per betaalverzoek in rekening.

Betaalverzoek versturen

100
Alleen betaalde betaalverzoeken brengen wij in rekening
Extra opties
Extra kosten voor SMS / Robocall / PostNL

Het versturen van betaalverzoeken per email is gratis. U betaalt immers alleen voor het registreren van de betalingen. Wanneer u echter gebruik maakt van diensten zoals SMS, Robocall of PostNL dan zijn daar wel per verzonden betaalverzoek kosten aan verbonden. Dit gaat immers via externe partners.

Per SMS

020
Versturen van betaalverzoek per SMS

Per Robocall

020
Een robocall uw klant attenderen op de betaling

Versturen brief met PostNL

150
Het printen, inpakken en versturen van een brief met PostNL
Onder meer deze bedrijven profiteren van Incassotool:
Aan de slag met Incassotool
Ontdek onze abonnementsmodellen en bepaal de beste oplossing voor uw organisatie.