Een leverancier van horecabedrijven heeft altijd te maken met een hoog risico. Volgens een rapport van ABN-AMRO (mei 2019) deden zich in de horeca vorig jaar 130 opheffingen voor waarvan het hier 50% een faillissement betreft. In 2019 verwacht ABN-AMRO een stijging van 2 tot 5% (Bronnen: CBS, ABN AMRO Economisch Bureau, Sector Advisory) Nu de corona crisis heeft toegeslagen dient u helemaal op uw hoede te zijn voor wanbetaling. Het creeërt echter ook kansen. U kunt nu juist uw klant bij staan door ook mee te denken in oplossingen voor de bedrijven in de horeca. Wanneer u nu rekening houdt met de ondernemer, zullen zij in de toekomst loyaler naar u zijn.
In een van onze business cases gaat over een toeleverancier welke één tot twee keer per jaar een dienst levert bij horecabedrijven in de breedtse zin des woords. Per maand versturen zij rond de 1600 facturen. Er wordt vanuit het financiële systeem op de tradionele manier aan debiteurenbeheer gedaan, het periodiek versturen van rekeningoverzichten en aanmaningen. Wanneer er echt geen schot in zit sturen zij dan ook zaken door naar het incassobureau. In veel gevallen wordt met het uit handen geven dan ook de klantrelatie voor langere tijd beëindigd.
De directie vond echter dat hier verandering in moest komen. Ze zijn op zoek gegaan naar een software pakket wat echt de financiële administratie ondersteunt met efficiente processen en met de methoden zoals zij denken dat goed is. Doel is om de gang naar het incassobureau te voorkomen. Maar als het echt niet anders is, moet die gang wel gemaakt kunnen worden. Ook moeten de medewerkers veel minder tijd kwijt zijn met het bijhouden van verschillende lijstjes. Uiteindelijk kwamen ze uit bij Incassotool die meedacht en de applicatie op maat heeft weten te brengen met de standaard software.