MONITORING EN CREDITSCORE MODELLEN

Creditscores kunt u via Incassotool inkopen bij handelsinformatiebureau’s zoals Creditsafe en EDR. Dit houdt in dat deze bureau’s gegevens over de debiteuren hebben verzameld en u deze informatie kunt kopen om uw debiteurenrisico in te schatten. Incassotool heeft de resultaten hiervan verwerkt binnen de tool. Dit kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens zijn, maar ook zakelijke gegevens, adres, en informatie uit openbare bronnen zoals het handelsregister, kadaster, staatsblad, etc. Deze gegevens zijn gecomprimeerd tot een score, waarna u zelf bepaalt op welke manier u uw debiteur zal gaan opvolgen. Bij een goede score kunt u uw debiteur op een milde manier opvolgen, bij een slechte score zorgt u ervoor dat niets aan het toeval overgelaten wordt om wanbetaling van uw debiteur te voorkomen. Een dergelijke score zal zich meestal toespitsen op betaalverleden, eventuele statistische gegevens, financiële positie en verhaalsmogelijkheden. Dit hangt af van het handelsbureau waar u uw informatie zal gaan inkopen. Vaak wordt op drie niveaus informatie gezocht en verstrekt, namelijk op adresniveau, op naam en adres, en op algemene statistische gegevens over de directe omgeving van de wederpartij.

Wanneer u werkt met Incassotool, kunt u gebruik van credit scoring om een uw factuuropvolging op te stellen. U bent met Incassotool volledig in controle wanneer u gewaarschuwd wordt indien een debiteur onder een bepaalde waarde valt. Neemt u de waarschuwing alleen ter kennisgeving aan, of volgt er een geautomatiseerd bericht naar uw vertegenwoordigers zodat deze poolshoogte kan nemen bij de debiteur.

Indien u gebruik wilt gaan maken van de geïntegreerde oplossingen van Incassotool, en uw eigen handelsinformatiebureau staat er niet bij kunnen wij vrij snel acteren om ook uw bureau binnen onze software te integreren, laat ons dit dan weten dan gaan we samen de mogelijkheden bekijken dit te realiseren.  

Aan de slag met Incassotool

Ontdek onze abonnementsmodellen en bepaal de beste oplossing voor uw organisatie.
PLAN EEN DEMO